Zoals het gezegde luidt, op elk potje past een dekseltje. Dankzij het internet is liefde meteen te vinden. Maar als de overvloed van het internet overweldigend is, wees dan niet bang. Hier een overzicht van de belangrijkste, leukste en interessantste algemene datingsites.

Meetic

  •   5 Reviews

Zo kunnen singles berichten versturen naar andere singles en is het ook mogelijk om te chatten via de zogenaamde Meetic Messenger. Ook zijn er leuke quizzen te vinden op de datingsite. Dat Meetic succesvol is, blijkt uit de vele succesverhalen die ... Lees verder »

Tesamen

  •   5 Reviews

Tesamen.be is een niet-commerciële vlaamse datingsite. De datingsite richt zich op singles uit België die op zoek zijn naar een serieuze partner. Tesamen is opgericht door Marijke en Peter. Zij ontmoetten elkaar op soortgelijke wijze. Kort ... Lees verder »

Rendez Vous

Ontmoet vrijgezellen op rendez-vous.be Online datingsite. Ben je single en op zoek naar de liefde? Schrijf je grats in en ontmoet de man of vrouwen van je ... Lees verder »

StedenDating

  •   1 Review

Stedendating is een website die gemaakt is voor mensen, die een date zoeken bij hun in de buurt. Je kunt makkelijk iemand om de bocht vinden, vanuit het gemak van je eigen huis. Ook wanneer je op vakantie bent, is een single in de buurt makkelijk te ... Lees verder »

Relatieplanet

  •   1 Review

Volgens velen de beste datingsite van Nederland! Relatieplanet is voor iedereen, werkt prettig en is al jaren succesvol. Al 7 jaar achtereen uitgeroepen tot populairste datingwebsite. Relatieplanet is tevens de winnaar van meerdere Thuiswinkel ... Lees verder »

NieuweRelatie

Er zijn verschillende datingsites voor alle leeftijdsklassen. NieuweRelatie is ook zo eentje, waarop mensen van alle leeftijdsklassen terecht kunnen. Toch is gebleken dat vooral 40-plussers veel geluk hebben op deze site. Schrijf je dus in, in ... Lees verder »

Metjou

Metjou is een datingsite die heel eenvoudig is, omdat het voor iedereen bruikbaar moet zijn. Op deze site ben je terecht voor het zoeken naar een leuke date, een vriendschap of een serieuze relatie. Er zijn duizenden leden, waardoor je al stappen ... Lees verder »

Be2

  •   5 Reviews

Be2 is een van de grootste datingsites van Europa, met miljoenen leden in de verschillende landen. Er is geen speciale doelgroep voor deze website. Wel moet je opzoek zijn naar een serieuze relatie. Dan wil deze site bemiddelen om beide partijen ... Lees verder »

Tindl

Tindl is een datingsite voor singles in Nederland en Belgie. Het is vrij nieuw, en staat bekend als de variant op de welbekende Tinder. De werkwijze is dus hetzelfde: er komen heel wat profielen langs, waarop je een duimpje omhoog of naar beneden ... Lees verder »

Vier Tips om Succesvol Online te Daten

Een moderne en vrijwel essentiële manier om een gelijkgestemd persoon te vinden om mee te daten is via een online dating platform. Bijna 40% van alle singles gebruiken minstens één dating website of app om hun mogelijke levenspartner of one-night-stand te vinden. Toch kan je nog veel tijd verspillen aan chats, dates en datingsites die nergens toe leiden. Om succesvoller in het online daten te worden, kan je de volgende tips volgen:

Plaats altijd een foto

succesvol datenHet hebben van een foto op je profiel vergroot de kansen op succes aanzienlijk. Het hebben van een mooie foto maakt deze kans nog groter. Zorg daarom dat je een aantal leuke foto’s hebt en als profielfoto eentje waar je naar de camera kijkt en een glimlach hebt. Misschien is dat een spontane vakantiefoto, of juist een nieuwe selfie. Let wel op dat je geen gedateerde foto’s gebruikt, dit kan mensen een verkeerd beeld geven. Nodig desnoods wat vrienden uit om een aantal foto’s te nemen en beperk het aantal filters of fotoshop elementen zo veel mogelijk. 

Wanneer je al een tijdje lid bent van een datingsite, kan het geen kwaad om zo nu en dan je profielfoto aan te passen. Zo blijven mensen up-to-date en krijg je wat variatie in het type mens dat je profiel bezoekt. 

Check, check, double check

Misschien vind je het lastig om te doen, maar het helpt echt om een vertrouwenspersoon naar je profiel te laten kijken. Dit kan een vriend, vriendin, buurman/vrouw of familielid zijn. Zij letten dan op je grammatica, spelling en eventuele (slechte) clichés. 

Het is de bedoeling dat je je profiel zo opstelt dat je binnen de eerste twee/drie zinnen de aandacht van de ander hebt. Vermijd lange alinea’s en wissel af met je zinlengtes. Plaats ook niet je hele levensverhaal op je profiel, er moet wel gespreksstof voor tijdens een date over blijven. 

Ook kan het helpen om woorden te gebruiken die gezondheid en vitaliteit uit te stralen, zeker als je leeftijd al wat ouder is. Denk aan woorden als sporten, dansen, fietsen, reizen, etc. 

Be the first to talk!

Wees lekker proactief en verstuur dat eerste berichtje. Je hoeft niet altijd op de ander te wachten. Als je iemand leuk vindt, ga ervoor! Zet een bepaalde tijd per dag of per week opzij om een persoonlijk bericht naar je matches te sturen. Wees uniek en stuur geen copy-paste rond. De kans is veel groter dat je een reactie krijgt op een persoonlijk bericht. 

Wees luchtig en eenvoudig, je hoeft niet gelijk het diepe in te springen!

Er hoeft geen 1 optie te zijn

Daten is een brede term. Wanneer je alleen nog maar actief bent op een datingsite, is er niks mis met chatten met meerdere personen tegelijkertijd. Ook tijdens een eerste ontmoeting hoef je niet gelijk elk ander persoon af te wijzen, je leert elkaar hooguit beter kennen. Je kan niet in één keer weten of iemand bij je past. 

Pas wanneer jullie er echt voor willen gaan is het handig de rest op stop te zetten.

Beginners Tips om Online een Partner te Vinden

Tegenwoordig heeft iedereen het steeds drukker waardoor mensen minder snel de tijd hebben om offline een partner te vinden. Daarom is het online daten zo populair geworden. Voor elk interessegebied is er wel een passende datingsite. Zo heb je websites voor bikers, voor rijke mensen, LGBT+ mensen, maar ook voor swingers en mensen met open relaties. Er is genoeg keuze en dus ook voor iedereen een ge [...]

Dating voor Beginners in België, het is voor Iedereen

Vroeger heette een afspraakje nog gewoon een afspraakje. Inmiddels noemt iedereen het “daten”. Toen was het onzeker of dat leuke meisje je wel leuk vond, maar was het spannende stiekem ook wel leuk. Een veelbetekenende blik kon al leiden tot een gezellige avond samen. Als je niet zo van de directe aanpak was, dan schreef je een briefje die door je klasgenoten door werd gegeven totdat d [...]

Is Daten op Reis Makkelijker?

We hebben allemaal wel eens een vakantieliefde gehad, en wanneer dat gebeurt komt het vaak voor dat we daar nog lang aan terug zullen blijven denken. Wat maakt zo’n vakantieliefde nou zo bijzonder? En waarom lijkt het zoveel makkelijker te zijn om iemand te ontmoeten wanneer we op reis zijn? In dit artikel zullen we daar achter komen!
Waarom we makkelijker daten op reis
Wanneer [...]

Maakt Daten Gelukkiger?

Bijna iedereen heeft wel eens een date gehad of is op zoek geweest naar een date. Vooral bij jongeren kan de stress soms hoog oplopen als het gaat om het vinden van een date, of dit nou vanuit groepsdruk is of omdat zij zelf graag een eerste date willen hebben. Als je aan jongeren zou vragen of daten gelukkiger maakt zullen zij toch vaak antwoorden dat dit niet zo is. Dit brengt ons bij het onderw [...]

Dating Tips: 3 redenen waarom je geen succes hebt bij het online daten

Een profiel aanmaken op een onlinedatingsite wil niet automatisch zeggen dat je heel wat datingssucces zal hebben. Integendeel: het online daten kan ook erg tegenvallen. Zeker wanneer je helemaal geen berichtjes ontvangt. 
Maar hoe komt het nu dat je postvak in volledig leeg blijft? Weet jij waardoor dit zou kunnen komen? Wij hebben hier alvast enkele redenen op een rijtje gezet:  [...]

3 tips om veilig online te daten

Online dating is hot! Heel wat mensen ontmoeten hun partners online. Hoewel online een profiel aanmaken en mensen leren kennen erg makkelijk is - je moet er zelfs je zetel niet voor uit, het houdt ook heel wat gevaren in. Het is belangrijk om goed en veilig om te springen met online daten. Wij hebben alvast drie tips op een rijtje gezet die je zullen helpen om jouw online dating ervaring zo veilig [...]

Hoe een date met een vrouw versieren via het internet

Nu we vaker online zijn en meer en meer met een smartphone in de hand terug te vinden zijn, kunnen we als man gaan nadenken over het vinden van een leuke date via het internet. Er zijn namelijk een heleboel leuke datingwebsites die je kan gebruiken om een leuke vrouw of vriendin te versieren.
Maar hoe doe je dat nu eigenlijk? Vrouwen ontmoeten via het internet? Zijn er algemene regels waar [...]