Homo Datingsites

Ben je op zoek naar een goede datingsite voor homo’s of lesbiennes? Er zijn diverse websites te vinden met een goede reputatie. Men heeft complete datingsites uitgeweid aan hen die zich aangetrokken voelen tot hetzelfde geslacht. En daardoor kun je gerichter en efficiënter op zoek naar een potentiële match.

Gaypartner

11 Reviews

Gaypartner is een betrouwbare datingsite die zich richt op homoseksuele mannen. Met deze datingsite kun je als vrijgezel de meeste unieke date ervaren. Bij deze site is het belangrijk dat je aangeeft waar je naar op zoek bent, als het nog gaat om een

Lees verder »
Girls G-dating

Girls g-dating is een datingsite die zich richt op lesbienen die 18 jaar en ouder zijn. Maar op deze site zijn de homo –en heterosexuelen ook welkom. Hier ben je terecht voor een date, relatie of vriendschap. Je kan dus zelf aangeven waar jij n

Lees verder »
gayPARSHIP.be

1 Review

gayPARSHIP voor een serieuze relatie

gayPARSHIP.be is een datingsite voor single homo’s. gayPARSHIP verbind mensen met elkaar aan de hand van de persoonlijkheidstest. Op gayPARSHIP.be tref je mannen die allemaal één ding gemeen h

Lees verder »
BiLove

Bilove.nl is een datingsite die zich niet alleen richt op lesbische vrouwen, maar ook op vrouwen die zich sexueel aangetrokken voelen tot andere vrouwen. Daarnaast hebben de vrouwen ook de mogelijkheid om weleens op een date te gaan met een andere

Lees verder »

De Wonderen van het Online Daten voor Homoseksuelen

Er daten net zo veel homoseksuelen als heterokoppels online. Soms nog wel vaker. Volgens onderzoek vindt één op de drie hetero mensen hun toekomstige partner via een online datingplatform. Bij homoseksuelen zijn dat er al twee op de drie. Online daten is dus belangrijk in de LGBT+ community. Ondanks dat er veel grotere aantallen heterogebruikers zijn online, vinden homoseksuelen toch ... [...]

Op Zoek naar een Homoseksuele One-Night-Stand

Mannen houden van seks, maar dat hoeft niet te betekenen dat alleen hetero mannen van seks houden. Als homoseksuele man heb je gelukkig veel online resources om een lekkere one-night-stand te vinden. Dagelijks zijn er duizenden mannen online, allemaal op zoek naar hetzelfde. Als je elkaar tegen komt? Dan ziet er een leuke avond uit te komen. Scams en enge creeps Juist omdat er zoveel sites besch ... [...]

Hoe Dating als Biseksueel Makkelijker is Geworden

Vroeger was biseksualiteit iets dat niet bestond. Mensen waren simpelweg ‘verward’ of ‘zelfzuchtig’. Gelukkig wordt het tegenwoordig steeds meer geaccepteerd en zie je ook dat steeds meer mensen er voor uit durven te komen. Deze toename in biseksualiteit zorgde ervoor dat datingsites daarmee aan gingen meedoen. De bedoeling van zo’n site is om een veilig platform te b ... [...]

Tien Tips om uit de Kast te Komen

dating voor homoseksuelen

Er lopen veel mensen rond met een andere seksuele geaardheid dan hetero. Zij zijn homoseksueel, lesbisch, biseksueel, aseksueel, transseksueel, queer, noem maar op. Een van de moeilijkste dingen hieraan is uit de kast komen wanneer je niet zeker weet hoe je familie zal reageren. Toch wil je ook niet altijd een geheim bewaren, dus dan luidt de vraag: hoe kom ik uit de kast? Wij hebben hieronder enkele tips verzameld om de weg naar je “coming-out” makkelijker te maken voor jou en je familie. 

1. Wees zeker van jezelf

Afhankelijk van de intensiteit van je familie, kan het een verstandige keuze zijn om eerst 100% zeker te zijn van je geaardheid. Hoewel veel families het niet erg zullen vinden wanneer je hier later op terugkomt, zullen anderen daar juist met onbegrip op reageren. Probeer je familie in te schatten en wees zeker van jezelf, dat werkt het beste. 

2. Vertel het aan een vertrouwenspersoon

Wellicht heb je een goede vriend/vriendin of mentor met wie je open kan zijn over je geaardheid. Op zo’n moment is het dan fijn om het eerst aan hen te vertellen voordat je naar je familie toe stapt. Zij kunnen je namelijk steunen en helpen met manieren bedenken waarop je het beste uit de kast kan komen.

3. Wees direct en zorg voor een goede timing

Je krijgt waarschijnlijk niet de beste reactie wanneer je ouders net aan het opruimen zijn, of wanneer je oma net aan het vertellen is over haar gekneusde heup. Kies daarom een moment waarop iedereen ontspannen en in een goed humeur is, vraag of je wat mag mededelen en wees “to the point.” Het is lastig om direct te zijn, maar zo kan er geen misverstand ontstaan.

4. Geef ze tijd

Het heeft jou waarschijnlijk ook tijd gekost om er achter te komen hoe je je voelt naar andere of dezelfde geslachten. Gun deze tijd ook voor je familie. Sommige familieleden zullen je direct accepteren, anderen hebben meer tijd nodig om aan het idee te wennen. Dit is helemaal niet erg, maar toont juist dat zij om je geven en daar ook een goede verwerkingstijd voor willen hebben.

5. Vertel het aan wat vrienden

Nadat je het aan een vertrouwenspersoon hebt verteld, kan je het ook proberen bij een groepje vrienden. Over het algemeen is het makkelijker om het aan hen te vertellen en zij kunnen je dan ook steunen wanneer je naar je familie toe stapt.

6. Wees voorbereid

Je familie zal waarschijnlijk vragen hebben, positieve of negatieve reacties, en soms zeggen ze niks. Wees voorbereid op alle mogelijke uitkomsten, maar ga niet direct van het ergste uit. Je kent je ouders het beste, dus dan weet je ook ongeveer wat je van ze kan verwachten.

7. Neem de tijd

Kom niet gehaast uit de kast, maar neem de tijd om je ouders even te laten zitten, te vragen naar hun dag en knoop een gesprekje aan. Wanneer de sfeer dan lekker ontspannen is, kan je de stap wagen. 

8. Ga ervoor

Uiteindelijk zal je het toch moeten vertellen, en het zal heel spannend zijn, hoeveel je je ook hebt voorbereid. Vertel ze hoe je je voelt, hoe je er achter bent gekomen, en waarom je het nu aan ze verteld. 

9. Laat het bezinken

Voornamelijk oudere mensen komen nu in aanraking met iets wat vroeger een taboe was. Er zijn niet voor niets veel “vriendinnen” geweest die beiden toevallig zonder man samenwoonden. Vertel je familie dat je van ze houdt, maar respecteer het feit dat ze soms wat extra tijd nodig hebben.

10. Ga op stap!

Nu je uit de kast bent zal je je een stuk vrijer voelen. Wanneer je geaccepteerd bent hoef je niet meer stiekem te doen over dates wanneer je nog thuis woont, en kan je je partner aan ze voorstellen. Ook wanneer je (nog) niet bent geaccepteerd is het fijn om lekker even op stap te gaan en om je hoofd leeg te maken. Meld je lekker aan op een datingsite en sla je slag! 

Uiteindelijk gaat het erom dat jij gelukkig bent, en niemand anders mag daar invloed op hebben.