Dating voor Beginners in België, het is voor Iedereen

Dating voor Beginners in België, het is voor Iedereen

13 november 2019

daten in belgieVroeger heette een afspraakje nog gewoon een afspraakje. Inmiddels noemt iedereen het “daten”. Toen was het onzeker of dat leuke meisje je wel leuk vond, maar was het spannende stiekem ook wel leuk. Een veelbetekenende blik kon al leiden tot een gezellige avond samen. Als je niet zo van de directe aanpak was, dan schreef je een briefje die door je klasgenoten door werd gegeven totdat deze (hopelijk) bij de juiste persoon aankwam. Nee heb je, ja kun je krijgen. Zeker voor de oudere generaties onder ons waren dit veelvoorkomende methodes om een afspraakje te krijgen. Ondanks dat het woord er nog niet was, deden we gewoon al aan daten. 

Het daten van tegenwoordig

Daten zoals we dat nu doen bestaat al jaren, het is zelfs hartstikke normaal geworden. Bijna iedereen weet wat “daten” betekent, hoewel sommigen nog denken dat er meer aan hangt dan gewoon een gezellige afspraak samen hebben. Een van de beste tips die je kunt krijgen wanneer je gaat daten is dan dus ook dat je je niet moet laten afschrikken door de zwaarte van de term. Ga ervoor en wees jezelf, dan kom je er zo!

Wees jezelf!

Als je gaat daten wil je natuurlijk een gezellige avond beleven en misschien zelfs je toekomstige partner hebben gevonden. Dat is spannend en daar is helemaal niks mis mee, het zou juist wat apart zijn als je het helemaal niet spannend zou vinden. Als je te veel achter deze gevoelens zoekt, loop je de kans om daar teveel in te blijven hangen. Dit is merkbaar voor je date en dat wil je natuurlijk niet hebben.

Neem deze tip van ons aan: blijf jezelf. Je hoeft je niet anders voor te doen dan wie je bent, want deze persoon wil met jou op een date om wie je bent! Als jij je anders voordoet, dan is dat geen goed begin van de relatie. Haal diep adem en ga ervoor. Je mag ook gerust zeggen dat je een beetje zenuwachtig bent, het is menselijk en laat zien dat je het niet erg vindt om je “kwetsbare” kant te laten zien. 

Bezoek Meetic

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden