Dating Tips: 3 redenen waarom je geen succes hebt bij het online daten

Dating Tips: 3 redenen waarom je geen succes hebt bij het online daten

16 april 2019

dating tipsEen profiel aanmaken op een onlinedatingsite wil niet automatisch zeggen dat je heel wat datingssucces zal hebben. Integendeel: het online daten kan ook erg tegenvallen. Zeker wanneer je helemaal geen berichtjes ontvangt. 

Maar hoe komt het nu dat je postvak in volledig leeg blijft? Weet jij waardoor dit zou kunnen komen? Wij hebben hier alvast enkele redenen op een rijtje gezet: 

Je wordt gevonden door de verkeerde mensen

Indien je niet met de juiste mensen in contact komt, is de kans groot dat je niet veel succes kent op datingwebsites. Wanneer je succesvol wil zijn op een datingwegsite moet je er dus zeker van zijn dat mensen je kunnen vinden via de zoekfunctie op de website. 

Dit kan je doen door het aanpassen van je profiel en het toevoegen van sleutelwoorden die ertoe doen. Daarnaast kan je ook je mailinstellingen aanpassen zodat jij controle hebt over wie jou kan contacteren. Zo kan je instellen dat enkel personen van een bepaalde leeftijd, met bepaalde interesse of zelfs een bepaalde grootte contact kunnen opnemen. 

Je hebt weinig succes omdat je te kieskeurig bent

Een andere reden waarom je misschien te weinig succes hebt is omdat je te kieskeurig bent. Mensen zijn meer dan hun uiterlijk en wanneer je op zoek bent naar een partner is het innerlijk misschien wel het belangrijkst. Doe daarom de moeite om mensen te leren kennen, ook al lijken ze op het eerste zicht qua uiterlijk niets voor jou. 

Ga vooral af op het profiel van een persoon en niet het uiterlijk. Op die manier heb je meer keuze en kom je ook niet voor grote verrassingen te staan wanneer je dan uiteindelijk toch afspreekt. 

Jij legt te veel nadruk op wat jij wil 

Een goed profiel is erg belangrijk wanneer je succes wil oogsten op online datingwebsites.  Indien je niet erg veel succes hebt gekend bij het online daten kan dit liggen aan het feit dat er heel wat mis is met je profiel. 

Heel wat profielen bestaan uit een foto en een taglijn. Zorg ervoor dat deze taglijn interessant en aantrekkelijk is. 

Daarnaast zien we dat heel wat gebruikers van datingwebsites een waslijst aan eisen op hun profiel hebben staan. Dit is geen goed idee gezien dit heel wat mensen kan afschrikken. Vertel wat meer over jezelf en wat je zoekt in een relatie.

Heb je hier wat van geleerd? Ga dan snel aan de slag op bijvoorbeeld Meetic

Bezoek Meetic

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden