3 tips om veilig online te daten

3 tips om veilig online te daten

14 maart 2019

Veilig online datenOnline dating is hot! Heel wat mensen ontmoeten hun partners online. Hoewel online een profiel aanmaken en mensen leren kennen erg makkelijk is - je moet er zelfs je zetel niet voor uit, het houdt ook heel wat gevaren in. Het is belangrijk om goed en veilig om te springen met online daten. Wij hebben alvast drie tips op een rijtje gezet die je zullen helpen om jouw online dating ervaring zo veilig mogelijk te houden.

Zet niet teveel persoonlijke informatie online

Wanneer je begint met online daten en een profiel aanmaakt is het vaak verleidelijk je hele levensverhaal neer te pennen op je profiel. Hoe meer iemand over je weet, hoe zekerder je weet dat die persoon ook echt in je geïnteresseerd is, toch?

Ja, maar er moet natuurlijk ook een klik ontstaan wanneer je elkaar ziet. Teveel persoonlijke informatie online zetten kan ook leiden tot minder positieve ervaringen. Zo kunnen mensen makkelijk je Facebook profiel opzoeken, je volgen op Instagram of zelfs je adres achterhalen. Hoewel het grootste deel van de mensen op online datingwebsites geen slechte bedoelingen hebben zorg je best dat je veilig bent tegen de 0.01% die dat misschien niet heeft.

Ga na of je date een faker of catfish is

Het is natuurlijk niet er leuk om met iemand af te spreken om er dan achter te komen dat de persoon in kwestie zich online voordeed als iemand anders. Om veilig met iemand af te spreken moet je allereerst zoeken naar redflags. Zijn er geen “red flags”, dan kan je met een gerust hart een afspraakje regelen.

Allereerst is ga je best na of de foto’s op het profiel ook daadwerkelijk echt zijn. Je kan hiervoor programma’s zoals google reverse image search gebruiken. Als je niet zeker bent kan je ook vragen naar een tag. Dat is een boodschap zoals je naam op een papiertje dat dan met zijn of haar gezicht op een foto staat.

Indien je geen of weinig foto’s te zien krijgt of indien hij of zij niet wil deelnemen aan een videogesprek kan je er van uitgaan dat hij of zij niet is zie hij of zij zegt dat ze zijn.

Laat altijd iemand weten waar je bent, wat je doet en met wie je afspreekt

Laat altijd een vriend of vriendin weten waar je bent, wat je doet en met wie je afspreekt. Geef eventueel zelfs het telefoonnummer van de persoon in kwestie. Op die manier heb je altijd een veilig gevoel en staat er iemand paraat wanneer er wat fout gaat.

Bezoek Parship

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden