De Basics van Dating voor Mannen

De Basics van Dating voor Mannen

Dit mag je niet missen

De Basics van Dating voor Mannen
11 september 2020

Er zijn vrij veel mannen die, wanneer ze geen direct succes hebben met het online daten, ze hun profiel verwijderen en het daten opgeven. Ik heb vrienden die nog nooit een date of reactie op hun datingprofiel hebben gehad. Online dating hoeft niet moeilijk te zijn, maar je moet wel weten hoe het nou in elkaar zit. In dit artikel leer je de basis van het online daten voor mannen. 

Probeer verschillende dating sites

Laten we beginnen met de eerste stap: kies één of twee sites om mee te beginnen. Kies er niet te veel en ga liever voor 2 websites, omdat je dan meer kans op slagen hebt. Begin ook eerst met de mainstream sites voordat je overstapt op een niche. Kijk eens naar Parship, 50liefde of Meetic. Hoewel Parship niet gratis is, kan je hier wel ontzettend veel aantrekkelijke mannen en vrouwen vinden. Meetic heeft verschillende gratis opties en een wat relaxtere sfeer.  

Werk aan je profiel

Nu is het tijd om je profiel te maken. Je kan in Word een basisprofiel maken en deze gebruiken voor meerdere websites. Het is wel fijn om hier en daar een wijziging te maken om te passen bij het format van desbetreffende website. Besteed de meeste tijd aan je profiel! Het is hét ding wat de eerste indruk maakt bij een potentiële date. Mocht je later nog iets willen wijzigen, is dat geen probleem. 

Mannen zijn vaak geneigd een kort maar krachtig lijstje te maken als profielbeschrijving. Veel mensen houden er echter van om een verhaaltje te lezen van iemand. Vertel dus eens iets over je werk en hobby’s, en wat e in een partner zoekt. Neem gerust een kijkje bij andere profielen om te zien hoe zij het doen. Zo kan je die van jou verbeteren!

Het belang van een goede foto

Kies minimaal één recente foto, het liefste meer. Zorg voor een goede balans tussen headshots en full-body foto’s en probeer groepsfoto’s te vermijden tenzij jij eruit springt. Kies niet voor wazige foto’s, sportschool foto’s, foto’s met filters of foto’s met een ontbloot bovenlijf. Dit is erg cliché en vinden veel mensen niet zo aantrekkelijk als je denkt. Werk je in een sportschool of is het je hoofdbezigheid? Dan kan één sportschoolfoto geen kwaad. Ga voor netheid en een chique uitstraling.

Nu is het tijd om je eerste bericht te sturen. Wees vriendelijk en geïnteresseerd. Maak het berichtje persoonlijk en knip-en-plak niet. Een “hey” wordt al vaak gebruikt, dus open het gesprek met een interessante vraag of een compliment over één van de foto’s van de ander. Houd het echter niet bij één berichtje naar één persoon, maar schrijf meerdere mensen aan. Wanneer je dat hebt gedaan is het belangrijk om redelijk snel te reageren. Je hoeft er niet direct bovenop te zitten, maar wacht ook niet 3 dagen totdat je weer inlogt. 

Het zal in het begin nog een beetje onwennig zijn en/of moeizaam gaan, maar houd de hoop erin. Vaak zal je eerst gesprekjes via de chat hebben, waarna je overstapt op Whatsapp en kan je later een echte date inplannen. Veel succes, maar vooral ook veel plezier!

Bezoek Meetic

Reacties

Ik wil vanaf nu onmiddelijk mijn abonnement stopzetten

Reviews over Meetic

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden