De Online Matchmakers: Datingsites

De Online Matchmakers: Datingsites

Voor ieder wat wils

De Online Matchmakers: Datingsites
29 september 2020

Onze voorouders waren er al mee bezig: het koppelen van anderen. Ouders kozen vaak al met wie hun kinderen zouden trouwen. Toentertijd werd dit gedaan op basis van rijkdom en status en maakte het niks uit of het toekomstige stel elkaar aardig vonden. Wat belangrijk was, was de toekomst van de familie. Het is vrijwel vanzelfsprekend dat er sindsdien veel is veranderd. Vandaag gaan we dieper in op de veranderingen die sindsdien hebben plaatsgevonden. 

Vroeger kwam het best vaak voor dat je met iemand trouwde die je eigenlijk helemaal niet kende. Huwelijken werden geregeld via de ouders en als kind had je daar weinig over te zeggen, of je nu volwassen was of niet. Tegenwoordig kunnen we ons dat allemaal niet meer voorstellen, het is nu zelfs zo dat het tegenovergestelde vaker voorkomt.

Geen toestemming meer nodig

Jongeren wachten namelijk niet meer op toestemming van hun ouders en hebben vaak ook al seks voor het huwelijk. Soms willen mensen helemaal niet trouwen, en dat is tegenwoordig ook best normaal. Ouders hebben niks meer te zeggen over de relatie van hun kinderen. Jongeren willen en kunnen zelf hun partner kiezen en willen vaak eerst een zogenoemd “voorproefje” van het huwelijk voordat zij zich aan iemand binden. Partnerkeuze is wat dat betreft nu vrij eenvoudig, omdat je een partner kiest op basis van wat je wel en niet wil. Advies van ouders is niet meer nodig en wordt vaak nog als bemoeizuchtig gezien.

Tegenwoordig hebben online datingsites de plek van de ouders ingenomen. Het enige verschil is dat er alleen maar suggesties worden gedaan. Je kan zelf beslissen of je deze suggestie wil aannemen of niet. Dankzij online daten kan je praten met wie je maar wil en, als het niks is, kan je ook eenvoudig het contact weer verbreken. Niemand heeft er wat over te zeggen behalve jij. Voordat datingsites bestonden werd iets soortgelijks gedaan via datingbureaus die een database aan leden bijhielden.

Maak gebruik van de datingsites

Datingsites spelen vandaag de dag een ontzettend grote rol in ons leven. Waar er vroeger nog een beetje een taboe om heerste, kunnen we nu bijna niet meer zonder. Jongeren, ouders, opa’s en oma’s, noem maar op. Bijna iedereen is lid of lid geweest van ten minste één website. Je hoeft slechts een uur te besteden aan de datingsite en je hebt al een lijst met potentiele kandidaten om te daten. Daarnaast is er voor ieder wat wils en heb je bijvoorbeeld Parship voor hoger opgeleiden, GayPartner voor homoseksuelen en 50liefde voor senioren.

Bezoek Parship

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden