Daten Boven 40? Het Kan Gewoon!

Daten Boven 40? Het Kan Gewoon!

10 april 2020

datenbovende40Er wordt vaak geroepen dat je na een bepaald leeftijd meer problemen hebt met het vinden van een succesvolle date of partner. Gelukkig is dat helemaal niet waar. Vroeger trouwden mensen wellicht nog jong en bleven ze voor de rest van hun leven bij hun partner, maar nu hebben we meer vrijheid om ons leven te leiden zoals wij dat willen. Welke reden je ook hebt om na je 40ste te daten, het is hartstikke normaal en kan zelfs heel gezellig zijn!

Laten we maar beginnen met het feit dat er weinig andere regels zijn dan voor het daten op een andere leeftijd, zeker wanneer je ervoor kiest om gebruik te maken van een datingsite die zich richt op 40-plussers. Elk lid op zo’n website heeft namelijk minimaal één ding gemeen: ze zijn allemaal boven de 40 en op zoek naar een relatie. Schaam je dus niet voor je leeftijd, want dat is nooit een goed idee. Het beste kan je gewoon op zoek gaan naar gelijkgestemden die er hetzelfde over denken als jij. Goede websites om te bezoeken wanneer je 40 of ouder bent zijn 40plusrelatie en Nieuwerelatie. 

Reguliere datingsites

Leeftijd is ook maar een cijfertje en je bent zo jong (of oud) als dat je je voelt. Het leven begint wanneer je 40 wordt en je hebt nog minstens 40 jaar voor je! Je kan dus ook gewoon een profiel maken op een reguliere datingsite waar ook jongeren op daten. Let echter wel op dat niet iedereen even positief reageert op een groot leeftijdsverschil. Maar ook dan gaat het erom of jij er plezier uit haalt!

Je profiel instellen

Net zoals ieder nieuw lid op een datingsite, moet je ook je profiel instellen als 40-plusser. De beste tip die we je hiervoor kunnen geven is om eerlijk te zijn. Schrijf op naar wie je op zoek bent, wat je graag doet in je vrije tijd, en wat je nog wil bereiken. Wat je absoluut NIET moet doen is liegen over je leeftijd. Niet alleen kwets je daarmee je potentiële partners, maar je snijd jezelf daarmee ook in de vingers. Wel bestaat er de kans dat je door jonge mensen wordt aangesproken. Bedenk bij jezelf of dit iets is wat je wil. Zo niet, dan laat je het lekker gaan. Zo ja, geniet ervan en pak de kans om weer lekker te gaan daten!

Bezoek Meetic

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden