Vier Tips om een Goede Profielschets te Maken

Vier Tips om een Goede Profielschets te Maken

Vier Tips om een Goede Profielschets te Maken
2 juli 2020

In ons dagelijks leven moeten we ontzettend veel keuzes maken. Van de onbelangrijke manier waarop je je koffie drinkt tot de planning van de rest van je leven. Er is één onderwerp die bijna iedereen van elke leeftijd bezighoudt: de liefde. Sommigen hebben het, anderen zoeken het, en vrijwel iedereen hoopt het te vinden. Soms lijkt het zelfs belangrijker dan alle andere aspecten uit ons leven. Dankzij dat idee, wordt het daten ons tegenwoordig erg makkelijk gemaakt met behulp van online datingsites, zodat we elkaar virtueel kunnen ontmoeten. Toch kan het, zelfs met behulp van deze sites, lastig zijn om een geschikte partner te vinden. Er is zoveel aanbod, waar moet je beginnen? Om je kansen te vergroten op het vinden van de juiste partner is het eerste ding waar je op moet letten je profielschets. 

Hoe Maak Je Je Profielschets

Het makkelijkste antwoord op bovenstaande vraag is door jezelf te zijn. Iedereen probeert op het internet de beste kant van hun leven te laten zien, en dat is op zichzelf niet erg. Toch moet je wel realistisch blijven en je niet aan het zogenoemde ‘Facebook fenomeen’ houden. Gebruik deze tips voor het opstellen van een ideale profielschets.

Plaats échte foto’s

Een foto van twintig jaar geleden kan nog zo leuk zijn, maar zo zie je er helaas niet meer uit. Net als foto’s met fotoshop, bijzondere hoeken en tien filters. Je wil dat je date je ziet zoals je bent, dus laat dat dan alvast zien in je foto’s. Er is niks mis met een flatteuze hoek of één gezellige filter, zo lang je ‘echte jij’ nog maar zichtbaar blijft.

Wees eerlijk over je leven

Houd je van miniatuur treinen? Of heb je een verzameling van een paar duizend dobbelstenen? Dan moet je niet schrijven dat je elk weekend wel op een festival te vinden bent als dat niet waar is. Je voordoen als iemand anders is liegen en wanneer je date daarachter komt is de kans zeer groot dat je niet nog een tweede date krijgt. Daarnaast wil jij toch ook liever iemand die je accepteert voor wie je bent?

Wees eerlijk over je intenties

Ben je van plan om alleen hook-ups te doen? Of ben je juist op zoek naar iemand om de rest van je leven mee samen te zijn? Wanneer je dit niet op je profiel invult, kan dit voor ongemakkelijke verrassingen zorgen als je date een ander idee van hun toekomst heeft dan jij. Zoek, en gij zult vinden, is het niet?

Praat lekker casual

Eén veel voorkomende datingtip is om je date te spiegelen: hun gedrag na te doen om een gesprek op gang te houden. Dit werkt echter vaak helemaal niet. Óf je bent zo hard bezig met de ander nadoen dat je niet oplet, óf je date valt het op en dan ziet het er nogal raar uit. Wees gewoon lekker jezelf en praat met je date alsof je met je vrienden en familie praat. Zo kom je het verst!

Voor iedereen is er wel iemand te vinden. Elk potje heeft een dekseltje en elke deksel heeft een potje. Loop jouw ideale partner dus niet mis door jezelf anders voor te doen dan wie je bent. De wereld zit al vol met na-apers en gekken, dus wees jezelf, wees beleefd en je komt er vanzelf!

Iedereen is anders, dus waarom zou je een ander na willen doen? Door uniek te zijn word je herkenbaar en zullen mensen je onthouden en respecteren. Als bijkomend voordeel vind je vanzelf iemand die van je houdt voor wie je bent, niet voor wie je je voordoet. Probeer eens verschillende datingsites of zoek eens binnen een niche. Kijk bijvoorbeeld op Elitedating of Meetic. Veel plezier!

Bezoek Parship

Reacties

Hello, laat me je kort en duidelijk beschrijven: werk als ambtenaar op het riziv. Mijn passie is het creëren van aangepaste muziek. Tijdens het filosoferen bedenk ik strategieën om mijn welzijn te optimaliseren. Ik verlang naar een vrouw waarbij het gevoel heb dat we compatible zijn en elkaar alleen maar kunnen gelukkiger maken.

Reviews over Parship

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden