Waarom Daten Zoveel Mensen Online?

Waarom Daten Zoveel Mensen Online?

Lees hier de belangrijkste redenen

Waarom Daten Zoveel Mensen Online?
11 september 2020

Vroeger was online dating iets voor wanhopige mensen die niemand anders konden vinden. Tegenwoordig is dat helemaal niet meer het geval. Miljoenen singles zoeken elke dag online nog naar een relatie of een casual fling. Er zijn dan ook genoeg redenen waarom online dating zo populair is geworden. 

Het is Goedkoper

In verhouding tot een “real-life” date, is online daten nog relatief goedkoop. Je hebt volledig gratis websites, websites met een gratis trial, en websites waarbij je een abonnement kan aanschaffen tegen een lage prijs. Wanneer je deze abonnementen vergelijk met de kosten van een diner, benzine, en een nieuwe outfit, scheelt dit nogal wat. Dat betekent niet dat je helemaal niet meer naar buiten hoeft te gaan voor een date, maar het scheelt wel aangezien je van tevoren al kan inschatten of er een klik is of niet.

Het is Comfortabel

Bij een date in het echt, wil je er op je beste uitzien. Een mooie outfit, een beetje make-up, je haar netjes gedaan, noem maar op. Wanneer je online date, kan je dit zelfs in je pyjama doen. Je kiest namelijk een paar aantrekkelijke en recente foto’s en deze upload je. Er is geen dresscode, zolang je je maar representatief opstelt wanneer je elkaar dan eindelijk ontmoet.

Daarnaast is het ook een groot voordeel voor mensen die weinig vrije tijd hebben, zoals wanneer je fulltime werkt of juist een single ouder bent, of beide.

Het Scheelt Tijd

Een dag heeft maar 24 uur waarbij je moet werken, koken, opruimen, misschien ook sporten, en zo voort. Je hebt simpelweg geen tijd om elke week op een aantal verschillende dates te gaan om te kijken of er bij één van hen een klik is. Dankzij de wereld van het online daten kan je van tevoren al besluiten of je je aangetrokken voelt tot iemand anders en of jullie een leuk gesprek kunnen voeren. Wanneer je dan samen afspreekt voor een date, is de kans een stuk groter dat het goed loopt. Daarnaast kan je ook een datingsite kiezen die zich richt op een specifieke doelgroep, zoals hoger opgeleiden. Parship doet dit. 

Je Bent Veiliger

Hoewel je vaak hoort “niet zomaar met vreemden afspreken!” is online daten helemaal niet zo onveilig. Veel websites controleren de gebruikers en je kan verdacht gedrag vaak ook rapporteren. Daarnaast blijkt uit statistieken dat het net zo veilig is als elke andere vorm van dating. Zolang je goed nadenkt, niet te snel afspreekt, en een vertrouwenspersoon laat weten waar je heen gaat, is de kans klein dat er iets naars gebeurt. 

Je Loopt de Kans op de Ware Liefde

Je kan overal succesverhalen lezen van mensen die via het internet hun levenspartner hebben gevonden. Volgens datingsite Lexa, start 1 op de 5 relaties via een onlinedatingsite. Verschillende andere datingsites zijn met soortgelijke cijfers aangekomen. Als single wil je natuurlijk een gelukkig einde!

Online dating is niet alleen goedkoop, maar ook veilig en succesvol. Niemand hoeft alleen te zijn, en online dating heeft dat laten zien. Dus, maak snel een account aan en duik in de wereld van het online daten! Veel plezier!

Bezoek Parship

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden