Relaties voor Hoger Opgeleiden: Zijn ze Beter?

Relaties voor Hoger Opgeleiden: Zijn ze Beter?

31 oktober 2019

dating hoger opgeleidenMensen zijn een kuddedier en sluiten zich graag aan bij anderen met dezelfde interesses en uiterlijken, dezelfde soort als het ware. Hoger opgeleiden doen dit ook, zowel in sociale kringen als in relaties. Iemand die goed geschoold is, wil graag ook een partner die dat is. Hetzelfde geldt voor iemand die juist lager opgeleid is. Natuurlijk zijn er ook altijd uitzonderingen op deze regel.

Een van de meest voorkomende redenen die genoemd wordt is de denkwijze onder hoger opgeleiden. Zo schijnt het dus te zijn dat zij hun gedachtes beter kunnen verwoorden en meer over verschillende onderwerpen kunnen meepraten. Zou dit dan betekenen dat hun relaties daardoor zijn?

Om hier een conclusie uit te kunnen trekken moeten we eerst de relaties tussen hoger opgeleiden en lager opgeleiden vergelijken. Daaruit blijkt dat er voornamelijk een verschil aan inkomsten rust. Behalve dat, weinig verschil.

Mensen die hetzelfde niveau hebben, hebben minder problemen elkaar te begrijpen. Ze hebben meer kennis over moeilijkere onderwerpen en inzichten die anderen soms niet hebben. Wat betreft de emotionele relatie in een relatie tussen twee personen valt er niet veel op te merken tussen hoger- en lager opgeleiden. 

Wanneer twee verschillende niveaus met elkaar samen komen

Als iemand een relatie aangaat met iemand van een ander opleidingsniveau, wat gebeurt er dan? Hier kunnen we goed een voorbeeld van vroeger nemen. In de toenmalige relaties werkte de man en werd er bij de vrouw van uit gegaan dat zij voor de kinderen zorgde. Zij had dus geen opleiding nodig. Wat dat betreft is het dus geen ramp als jij en je partner van niveau verschillen. Wil je toch wel liever een hoogopgeleide als partner? Kijk dan eens op Parship.

Daten op jouw niveau

Als je met iemand praat die op hetzelfde niveau zit als jij, dan is dat de merken aan jullie communicatie. Het gaat makkelijker, je hebt minder miscommunicatie en je voelt sneller de klik. Wat hier dan ook niet aanwezig is, is onzekerheid. Als men een potentiele partner ontmoet die niet hetzelfde niveau blijkt te hebben is er altijd een vorm van onzekerheid. “Gaat dit wel werken?”, denk je dan. Toch kan daten op hetzelfde niveau juist ook problemen met zich meebrengen. Als jij als man graag “de baas” bent, en jouw vrouw is net zo hoog, of hoger opgeleid, dan kan dat nog wel eens voor een (innerlijk) conflict zorgen.

Uiteindelijk gaat het erom dat daten op zowel een hoog of laag niveau weinig verschil geeft. Iedere relatie heeft zijn eigen plus- en minpunten, maar het gevoel van liefde is voor iedereen hetzelfde. Waar het om gaat is dat jij een partner hebt waar je gelukkig mee bent en zal blijven. Ongeacht het opleidingsniveau.

Bezoek Parship

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden