Een Vakantie voor Singles, met Singles

Een Vakantie voor Singles, met Singles

8 oktober 2019

vakantie datenAlleen op vakantie gaan heeft vaak vele nadelen. Zo zijn er hotels die een toeslag vragen wanneer je als los persoon een kamer boekt, maar ook het feit dat je niemand hebt om mee op ontdekkingstocht te gaan kan erg vervelend zijn. Wanneer je kiest voor het boeken van een singlesreis, heb je twee vliegen in één klap: niet alleen op vakantie en misschien kom je ook juist een leuke partner tegen!

Alleen op reis, of op reis alleen?

Een reis alleen volgen is niet alleen onhandig voor je portemonnee, sociaal gezien is het niet fijn. Je mist op deze manier de kans om het met anderen te delen. Singlereizen kunnen misschien een beetje afschrikken aan het begin omdat het voornamelijk de nadruk lijkt te leggen op het feit dat je single bent, maar aan de andere kant zorgt het er wel voor dat je met gelijkgestemden op reis bent. En dat is best gezellig en schept een fijne band!

Ben je verplicht een match te vinden?

Sommige mensen kunnen de sfeer onprettig vinden op een singlereis omdat zij vinden dat je verplicht bent om een match te zoeken. Anderen vinden dat juist een heel fijn idee. De sfeer is wat je er zelf van maakt, je bent nooit verplicht om een match te zoeken en iedereen die je tegenkomt zit in hetzelfde schuitje. Er is niks om je voor te schamen en je mag gewoon doen waar jij je prettig bij voelt.

Zijn er ook reisbureaus te vinden?

Er zijn reisbureaus die zich alleen op singlesreizen focussen, maar er zijn ook bureaus waarbij dit als een “extra” optie wordt gezien. Er is in ieder geval van elke bestemming wel een reis te vinden die deze mogelijkheid aanbiedt. De bestemmingen zijn ook niet anders dan dat van ander publiek, je bent er nu gewoon met een grotere groep. Je kan overal terecht, op welk continent dan ook. De activiteiten op deze reis zijn ook niet anders, je kan net zo goed een safaritocht boeken als elk ander reisbureau. De bekendste site die singlereizen aanbiedt is Relatieplanet. 

Waarom een singlereis boeken?

Hoewel een singlesreis niet verschilt van een andere groepsreis, kan het er wel voor zorgen dat jij door de keus in de locatie terecht komt bij mensen die dezelfde interesses als jij hebben. Ook scheelt het weer de extra toeslagen die sommige hotels aanhouden en hoef je je zeker niet alleen te voelen, je kan in ieder geval altijd een gesprekje aanknopen en wie weet bloeit er wat moois uit!

Bezoek Meetic

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden