Swingen is Anders dan je Denkt

Swingen is Anders dan je Denkt

28 oktober 2019

swingen sdcVeel stellen blijven bij elkaar gedurende de hele relatie en zijn monogaam, anderen hebben een open relatie of gaan vreemd. Een andere manier om je relatie met andere bedpartners te delen is swingen. Veel stellen zijn niet heel open over swingen, er hangt namelijk nog een beetje een taboe omheen. Toch kunnen veel stellen elkaar ook ontmoeten op zogenoemde swingersparties, maar zullen er vaak buiten deze feestjes niet over praten. Hoe dat komt heeft te maken met de labels die wij en anderen onszelf geven. Wanneer je je label echter loslaat, zal je je al snel comfortabeler voelen en merken dat swingen eigenlijk een hele leuke bezigheid is. 

Swinger maakt gelukkiger

Het is inmiddels bewezen dat stellen die swingen, over het algemeen gelukkiger in de relatie zijn dan mensen die dat niet doen. Een verhaal van René en Andrea is bijvoorbeeld dat zij hun eerste swingersparty met 6 andere stellen hadden, complete wildvreemden. Toen het feestje over was gingen alle stellen met z’n allen nog om een kampvuur zitten en merkten ze dat iedereen hele “normale” gesprekken had. Alsof er nooit zo’n wild feest had plaatsgevonden. Het is dus heel normaal om te swingen.

Swingen is geen vreemdgaan

Sommige mensen vinden swingen een vorm van vreemdgaan, maar niets is minder waar. Swingen doe je namelijk samen met je partner wanneer hij/zij dat ook wil. Na een aantal jaar een relatie te hebben, kan het soms wat monotoon worden in de slaapkamer, maar dat betekent niet dat je minder van elkaar houdt. Een mooie oplossing om alles toch wat spannender te maken is dan om te gaan swingen. Je ontdekt elkaar, anderen en allemaal nieuwe ideeën en standjes die je samen ook weer uit kunt oefenen. En zoals de meeste van ons wel weten, goede seks in een relatie is een gezonde relatie!

Swingen is dus helemaal niet zo slecht als hoe het soms wordt afgebeeld. Het is zelfs helemaal niet slecht. De hoeveelheid gelukkige stellen die swingen is groter dan de hoeveelheid gelukkige compleet monogame stellen. Ook zorgt swingen er, met de juiste communicatie, voor dat stellen langer samen blijven en dus ook minder snel zullen scheiden. Als het dus voor meer geluk zorgt, whynot? Wie weet is swingen over een tijd wel de norm, en wordt er raar op gekeken van niet-swingende stellen. Ga lekker aan de slag, experimenteer! Niet geschoten is altijd mis, toch?

Bezoek SDC (Swingers Date Club)

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden