Hoe valt mijn datingsprofiel op?

Hoe valt mijn datingsprofiel op?

9 september 2019

datingprofiel opvallenEr bestaan heel veel datingsites en het worden er steeds meer. Eén ding hebben ze echter allemaal gemeen: je moet een profiel aanmaken. Met jouw profiel maak of breek je je succes op zo’n website en daarom is het belangrijk om een positieve indruk te maken en om goed op te vallen met je profiel. Maar hoe doe je dat? Een ding is in ieder geval zeker: ga je niet anders voordoen dan wie je bent.

Wees jezelf

Het is natuurlijk fijn om veel verkeer op je profiel te hebben, maar wat heb je er aan als je liegt? Daarom is het belangrijk dat je jezelf blijft, want zelfs als jij jezelf niet interessant vindt kan je opvallen! Een goed begin kan je al maken door voordat je je aanmeldt, een lijstje te maken met al je positieve en negatieve eigenschappen. Dit zorgt voor een fijn overzicht die je kan gebruiken bij het opstellen van je profiel. Ook wanneer je denkt dat een eigenschap niet van belang is, schrijf het gewoon op! Je gaat ze later toch filteren.  

Positief opvallen

Om een aantrekkelijk profiel te maken is het van belang dat je profiel positief oogt. Toch is het ook belangrijk om niet alleen je positieve eigenschappen neer te zetten, dit kan namelijk ongeloofwaardig overkomen. De beste manier om toch een wat minder goede eigenschap van jezelf online te zetten is door middel van humor en zelfkennis. Zo kan je bijvoorbeeld neerzetten “Ik kan heerlijke maaltijden voor je klaarmaken, maar vergeet vaak de helft van de ingrediënten bij de eerste boodschappenronde te kopen”. Zo geef je aan dat je heel lekker kan koken, maar ook een beetje vergeetachtig bent. Mensen houden van de menselijkheid van anderen. Maak hier dus zeker gebruik van!

Wees creatief

Iedereen kent wel tien verschillende profielen waarop staat “hondenliefhebber”. Uiteindelijk spreekt zo’n standaard profiel niemand meer aan. Zorg daarom dat je creatief en uniek blijft waardoor mensen meer van je willen weten. 

Heb jij bijvoorbeeld groene vingers, dan kan je dit opvallender maken door “necroplanter” ervan te maken. Of juist een zinnetje als “Alleen daten als je bereidt bent stiefouder te worden van 30 plantjes”. Het is uniek, heeft humor en valt op! 

Het type website waar jij je datingprofiel op aanmaakt is ook belangrijk voor het hebben van een succesvol profiel. Een basiswebsite als Relatieplanet is altijd goed om mee te beginnen, maar als je toch wat liever op zoek wil gaan naar (bijvoorbeeld) 50-plussers, dan is de website 50plusmatch beter voor je om verder in op zoek te gaan. Dit kan je doen met elke soort relatie waar je naar op zoek bent! 

Bezoek 50plusmatch

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden