Hoe Dating als Biseksueel Makkelijker is Geworden

Hoe Dating als Biseksueel Makkelijker is Geworden

8 oktober 2019

bi datingVroeger was biseksualiteit iets dat niet bestond. Mensen waren simpelweg ‘verward’ of ‘zelfzuchtig’. Gelukkig wordt het tegenwoordig steeds meer geaccepteerd en zie je ook dat steeds meer mensen er voor uit durven te komen. Deze toename in biseksualiteit zorgde ervoor dat datingsites daarmee aan gingen meedoen. De bedoeling van zo’n site is om een veilig platform te bieden waarop iedereen van elk geslacht met elkaar kan verbinden en een passende partner kan vinden ongeacht het geslacht. 

Wat bieden biseksuele websites dat anderen niet bieden?

Datingwebsites voor biseksuelen ruimen de vele vooroordelen uit de weg die nog wel eens voorkomen op andere datingsites. Door het maken van een platform waarbij iedereen gelijkgestemd is en weten waar ze aan toe zijn, draagt dit bij aan een vriendelijke omgeving om jezelf en anderen te ontdekken. Je hoeft geen excuses te geven voor je geaardheid, je kan gewoon jezelf zijn. 

Andere voordelen

Meer kans op matches. Doordat mensen op het internet meer zichzelf durven te zijn is het vanzelfsprekend dat er online “meer” biseksuelen te vinden zijn dan offline. Sowieso is een datingsite veiliger en makkelijker om singles te vinden. Als biseksueel persoon heb je van alle geslachten keus wat je kans op een match aanzienlijk vergroot.

Geavanceerde opties. Doordat je op een datingsite bijna altijd je voorkeuren moet invullen en een paar gegevens als geaardheid en leeftijd, kan er sneller een passende match gevonden worden met mensen die soortgelijke gegevens hebben ingevuld. Het is ook veiliger omdat je contactgegevens beschermd worden en je deze niet per sé hoeft uit te geven aan een ander, tenzij je dat zelf wil. 

Tijd en geld vriendelijk. Je hoeft nu niet meer geld uit te geven aan clubs en restaurants alleen om een mislukte date terug te krijgen. Natuurlijk is het belangrijk om wel daadwerkelijk af te spreken als je interesse hebt in iemand, maar doordat je hen al beter hebt leren kennen via de chatfunctie van de website, is de kans op een geslaagde date veel groter. Sommige websites bieden zelfs videochatten aan, dit maakt het allemaal nog makkelijker!

Alles bij elkaar is het erg fijn om te zien hoe de biseksuele gemeenschap nu de optie heeft om met gelijkgestemden in aanraking te komen zonder vooroordelen of negativiteit. 

Bezoek BiLove

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden