De Wonderen van het Online Daten voor Homoseksuelen

De Wonderen van het Online Daten voor Homoseksuelen

30 oktober 2019

homo datingEr daten net zo veel homoseksuelen als heterokoppels online. Soms nog wel vaker. Volgens onderzoek vindt één op de drie hetero mensen hun toekomstige partner via een online datingplatform. Bij homoseksuelen zijn dat er al twee op de drie. Online daten is dus belangrijk in de LGBT+ community. Ondanks dat er veel grotere aantallen heterogebruikers zijn online, vinden homoseksuelen toch meer succes in hun zoektochten. Hoe komt dat zo?

Minder dates, meer geluk?

Ondanks dat er zo veel heterogebruikers op datingsites zijn, zijn zij toch minder succesvol als het gaat om het vinden van een partner. Zijn homoseksuelen dat minder kieskeurig, of is de selecte groep waar uit ze kunnen kiezen gewoon beter compatibel met elkaar? Toch kan het ook juist aan de grootte van de opties liggen. Als hetero zeg je sneller “oh, deze spreekt mij niet zo veel aan. Laat ik maar weer verder gaan.” Terwijl je als homoseksueel misschien juist meer communiceert en betere dates hebt. Want wie weer is dit wel jouw toekomstige partner.

Zijn hetero’s dan kieskeuriger?

Er wordt onder heteromannen vaak geklaagd over de kieskeurigheid van vrouwen. Zo zouden vrouwen minder snel bevredigd zijn, letten ze op details die ze misschien niet leuk vinden en dan zou het best kunnen zijn dat het probleem bij hun ligt. Als we vanuit dit perspectief kijken, zijn homoseksuele mannen dus succesvoller omdat zij minder kieskeurig zijn. 

Maar als je dan weer kijkt naar lesbiennes klopt het toch niet helemaal. Vrouwen onderling vinden namelijk meer bevrediging op zowel emotioneel als fysiek vlak in een same-seks relatie. Ligt het dan toch aan de heteroseksuelen?

Waar botst het?

Dus de problemen lijken hem vooral te zitten in heteroseksuele relaties. Een van de redenen waarom dit gebeurd is omdat heteromensen vanaf jongs af aan worden geconfronteerd met het vinden van de perfecte partner, de prins op het witte paard. Ook wordt er vaak genoeg geroepen “there are plenty of fish in the sea!”. Homoseksuelen hebben hier minder boodschap aan, want er zijn nou eenmaal minder andere homoseksuelen. Ze zijn sneller op zoek naar een serieuze relatie in plaats van even rondkijken. Daarom lijkt het dus al gauw alsof zij meer succes hebben, maar dat is helemaal afhankelijk van de manier waarop jij op zoek bent naar een partner. 

Wat we dus kunnen leren van dating in de LGBT+ wereld is dat je in een relatie op zoek moet gaan naar iemand die je accepteert voor wie je bent. Je hoeft niet aan hoge standaarden te voldoen, en doe hoef je ook niet te zetten. Wees jezelf, wees eerlijk en dan pakt het altijd goed uit!

Bezoek gayPARSHIP.be

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden