Een Relatie met Verschillende Opleidingsniveaus: Is het Mogelijk?

Een Relatie met Verschillende Opleidingsniveaus: Is het Mogelijk?

3 april 2020

gelukkige relatieOver het algemeen kiezen mensen (onbewust) voor een partner met hetzelfde opleidingsniveau. Dit kan komen omdat zij elkaar hebben ontmoet op desbetreffende opleiding, of omdat zij op zoek gaan via specifieke datingsites. Het is een automatisme geworden. Een extra bonus is het wanneer zij dezelfde studierichting hebben als jij. Zo heb je altijd wel iets om over te praten, en sluiten jullie interesses ook vaak aan. De vraag is echter: waar vind je zo’n persoon? Voor vrouwen wordt het namelijk steeds lastiger omdat er steeds minder mannen op een hoger of even hoog niveau studeren. Daarnaast hebben degene die dat wel doen vaak al een relatie. Gelukkig hoeft dit geen probleem te zijn, omdat er genoeg datingsites zijn die zich focussen op hogere opleidingsniveaus. Zo vind je al gauw de juiste match.

De juiste Match

Natuurlijk is het heel leuk wanneer je dan een match hebt, toch zijn er nog enige dingen waar je rekening mee moet houden:

  1. Hoe fijn het ook is dat jullie een gesprek op hoog niveau kunnen voeren, is het ook van belang dat je hersenloze gesprekken kan voeren die niks met opleidingsniveau te maken hebben.
  2. Ook bij hoger opgeleiden ontstaan er zo nu en dan wel eens relatieproblemen. Deze zijn universeel. Neem daarom de tijd om naar elkaar te luisteren, om dit te bespreken en om tot een oplossing te komen.
  3. Geef toe dat je niet alles weet en gebruik dat moment om van elkaar te leren. Dit is helemaal fijn wanneer je in hetzelfde vakgebied hebt gestudeerd, zodat je op deze manier nog meer relevante kennis kan opdoen. Sta echter ook open voor input van anderen, het is niet de bedoeling dat je arrogant wordt.
  4. Hoewel ontwikkeling en drijfkracht ideaal zijn voor een relatie, is liefde de belangrijkste reden om bij elkaar te zijn. Hoe goed iemand op papier ook bij je past, er moet wel een klik zijn op mentaal en fysiek niveau. Zo niet, dan word je zeer waarschijnlijk niet gelukkig in deze relatie. 

De gelukkige relatie

Wanneer je deze tips volgt, dan zal je al snel merken dat je relatie zo goed als vlekkeloos verloopt. Dan zal je je ook snel realiseren dat ditzelfde geldt in relaties waarbij de partners ieder een ander opleidingsniveau hebben. Uiteindelijk gaat het namelijk om de liefde, met de toegevoegde passie, drijfkracht en ontwikkeling daarachter. Je kan elkaar steunen en uitdagen, los samen problemen op en sta open om van elkaar te leren. Dus, verschillen relaties waarin mensen een ander opleidingsniveau hebben? Nee. Zeker niet wanneer de liefde aan het woord is. Vroeger bestonden er nog veel relaties met een geschoolde man en ongeschoolde vrouw, daarvan waren er zeker ook veel gelukkige relaties. Dus, waarom zou dat nu niet kunnen? Zolang je gelukkig bent is er niks aan de hand!

Bezoek Parship

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden