Daten Onder Hoger Opgeleiden: de Norm of Niet?

Daten Onder Hoger Opgeleiden: de Norm of Niet?

11 november 2019

dating hoger Mensen vinden het over het algemeen fijn om met iemand te daten die hetzelfde niveau heeft als zij hebben. Tegenwoordig lijkt het zelfs een grotere rol te spelen dan eerst. Vooral vrouwen willen iemand van hun eigen niveau of hoger, terwijl het aantal afgestudeerde mannen steeds verder afneemt. 

Maar waarom willen wij eigenlijk liever een partner van hetzelfde niveau? Is een CEO beter dan een glazenwasser? Heeft hij meer te bieden dan een ander? We gaan er hierbij natuurlijk wel van uit dat de relatie op liefde gebaseerd is, anders komen er al snel andere resultaten uit de test.

Gender (on)gelijkheid

Experts op het gebied van dating hebben geconcludeerd dat mensen van hetzelfde intelligentieniveau elkaar beter begrijpen en beter kunnen communiceren over bepaalde onderwerpen. Ook hoeven zij geen aanpassingen aan hun taalgebruik te maken omdat ze weten dat de ander hen gewoon begrijpt. Er heerst dus een groot verband tussen educatie en relatie. 

Als we ervanuit gaan dat deze mensen daadwerkelijk bij elkaar zijn omdat ze van elkaar houden, dan zou er geen probleem moeten zijn met voorkeur hebben voor iemand van hetzelfde opleidingsniveau. Toch daten er juist ook veel mannen met een vrouw met een lager opleidingsniveau dan dat zij hebben. Wat opvalt is dat dus voornamelijk vrouwen op zoek zijn naar een partner met een gelijk of hoger opleidingsniveau. 

Als we kijken naar verschillen tussen lager- en hoger opgeleiden kunnen we concluderen dat, in de huidige maatschappij, hoger opgeleiden over het algemeen meer verdienen. Ook krijgen zij betere posities in een bedrijf. Daarbij komt ook nog eens kijken dat vrouwen over het algemeen nog niet de kostwinner in huis zijn, ondanks dat hier ook steeds meer verandering in komt. 

Er zijn natuurlijk altijd mannen die ook graag een vrouw van hetzelfde niveau willen daten, maar het lijkt wel alsof zij zich hier minder streng aan vast houden. 

Nieuwe trend of oude gewoonte?

Vroeger werkte de man en bleef de vrouw thuis om voor de kinderen en het huishouden te zorgen. Tegenwoordig werkt dat al heel anders en met de komst van het online daten is het nog makkelijker om een partner te vinden die precies bij je past. Daten onder hoger opgeleiden is dus iets nieuws, vroeger was die mogelijkheid er simpelweg nog niet. 

Toch zijn we niet helemaal van onze oude tradities afgestapt. Vrouwen willen graag een partner van hetzelfde niveau of hoger, om welke reden dan ook. Het zou onbewust een drang naar de vroegere tijden kunnen zijn waarin een man toch voor de inkomsten zorgde. 

Er kunnen dus verschillende redenen zijn waarom hoger opgeleiden graag met elkaar daten. Een ding is zeker: wanneer het om echte liefde gaat, maakt niveau niks uit. Een papiertje is minder waard dan de connectie tussen jullie. Wil je weten hoe het is in een grote datingpoel? Check dan Lexa eens! Als je toch liever een hoger opgeleid iemand zoekt, dan is Parship your way to go!

Bezoek Parship

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden