Vier Online Dating Blunders om te Vermijden

Vier Online Dating Blunders om te Vermijden

Vier Online Dating Blunders om te Vermijden
24 juni 2020

Online daten is inmiddels een van de normaalste zaken binnen onze samenleving, vrijwel iedereen doet eraan mee. Toch kan dit zo nu en dan nog voor problemen zorgen, zo is er gewoon een etiquette die je moet volgen, ook op het internet. Omdat niet iedereen op de hoogte is van deze etiquette hebben wij een lijstje gemaakt met de vier meest voorkomende fouten die je het beste kan vermijden. 

Je trekt je te veel aan van verschillen

Iedereen heeft zo zijn voorkeuren wanneer het gaat om online daten. Veel mensen hebben daarom ook een lijstje met dingen die zij graag terugzien in een partner. Toch moet je je niet gaan blindstaren op enige verschillen met je potentiële date. Het komt namelijk bijna nooit voor dat je een partner vindt die op alle vlakken aan jouw eisen voldoet. 

Bekijk het anders eens van deze kant: de partner waar je twee jaar geleden naar op zoek was, is zeer waarschijnlijk niet hetzelfde als waar je nu op zoek naar bent. Mensen veranderen, en hun wensen doen dat ook. Je kan beter voor iemand kiezen waar je het goed mee kan vinden, dan je vast blijven klampen aan een onrealistisch ideaalbeeld. 

Zoek een partner op basis van emotionele comptabiliteit in plaats van oppervlakkige eigenschappen. Heb je namelijk liever een partner waarmee je jaren lang tot diep in de nacht allerlei gesprekken mee kan voeren, of een partner zonder tattoos? Heb je liever iemand met humor, of met blauwe ogen? Emotionele comptabiliteit is veel belangrijker op de lange termijn dan oppervlakkige eigenschappen. 

Alleen praten, nooit zien

Sommige mensen zien daten als een spel, anderen zijn gewoon té bang om ook maar een move te maken. Er zijn veel te veel mensen die je zal spreken, maar nooit zal ontmoeten. Hoewel online daten het voordeel heeft dat je zonder al te veel kosten elkaar eerst beter kan leren kennen voordat je afspreekt, moet er uiteindelijk wel een date gaan komen. 

Wanneer je serieus op zoek bent naar een partner, en interesse hebt in de persoon waarmee je chat, vraag ze dan gewoon mee uit voordat je maanden hebt verspild aan een online relatie!

Opdringerig zijn

In plaats van nooit af durven spreken, kan je ook de andere kant op gaan. Sommige mensen zijn al snel erg opdringerig. Zij willen direct afspreken, zonder ook maar iets van je te weten. In veel gevallen komt dit al snel wanhopig over. Begin daarom het gesprek op een rustig tempo en leer elkaar eerst beter kennen voordat je de ander mee uit vraagt. Zo geef je je gesprekspartner de kans om te beslissen of ze met je op een date willen. 

Je kan echter ook op een andere manier opdringerig zijn. Wanneer iemand namelijk niet reageert en je berichtjes met “hallo?” of “ik praat tegen je!” blijft sturen, is dit een grote afknapper. Ghosting is niet leuk, maar laat het dan ook maar gaan in plaats van energie blijven verspillen. 

Onbeleefd zijn

Anonimiteit is een groot voordeel van de onlinewereld, maar het kan ook averechts werken. Sommige mensen gebruiken deze anonimiteit namelijk om ongepast te zijn, zeker op datingsites. 

Natuurlijk is het niet fijn wanneer je afgewezen wordt, of wanneer iemand niet zo snel is met reageren. Toch is een afwijzing minder persoonlijk dan je denkt. De ander vind je wellicht heel aardig, maar gewoon niet romantisch of seksueel compatibel, en dat is heel normaal. Jij vindt ook niet iedereen even aantrekkelijk, toch? Je kan dus de ander wel gaan uitschelden of beledigen, maar wat bereik je ermee? Een kort, beleefd antwoord is daarom prima. Of je hoeft helemaal niks terug te zeggen. Als het over is, is het over.

Bezoek EliteDating

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden