Trouwen of toch een Suiker-Arrangement?

Trouwen of toch een Suiker-Arrangement?

2 oktober 2019

Trouwen of toch een Suiker-ArrangementEr bestaat geen grotere tegenstelling dan tussen een huwelijk en een suikerrelatie. Het ene is erg monogaam en traditioneel, terwijl het andere juist heel vrij en zorgeloos is. Het is alsof je appels met peren wil vergelijken. Dus, welke is beter? Dat is afhankelijk van je interesses natuurlijk, maar in dit artikel noemen wij een paar redenen waarom een suikerrelatie juist een goede optie kan zijn. 

Bouw je perfecte relatie

Een suikerrelatie (or arrangement) is altijd op basis van bepaalde afspraken met elkaar. Je bespreekt van te voren wat je van elkaar verwacht en hoe je hoopt dat het uitpakt. Wil je beginnen als vrienden en zien welke kant de relatie op gaat, of “date” je elkaar vanaf het begin? Een arrangement is er om beide partijen te verblijden op elk gebied. En als het niet werkt, dan ga je op zoek naar een betere partner. Bij een huwelijk heb je in het begin de “honeymoon” fase, maar kom je daarna toch vaak eigenschappen of wensen van je partner tegen waar je het niet helemaal mee eens bent.

Verwachtingen van elkaar in de relatie

Voordat je eenmaal begint aan je suikerrelatie, zorgen beide partijen ervoor dat hun wensen gehoord en eventueel vervuld worden. Dit voorkomt té hoge verwachtingen en teleurstellingen later in de relatie. In een huwelijk is het lastiger, je vertrouwd op elkaar, maar soms worden die vertrouwens ook geschonden en dan zit je nog steeds aan elkaar vast. Er zijn natuurlijk stellen die hier geen last van hebben, maar dat komt minder vaak voor. 

Geen verplichtende contracten

Zoals hierboven genoemd staat, beloof je elkaar trouw wanneer je gaat trouwen. Vaak eindigt die zin met “tot de dood ons scheidt”. Toch komt het vaak nog voor dat de relatie stuk loopt, of dat nou vanwege afwijkende verwachtingen komt of doordat een partner niet trouw is gebleven. Het is dan een heel gedoe om te scheiden.

Met een suiker arrangement zijn er vrijwel geen adders onder het gras en kan je, wanneer het niet meer klikt, gezamenlijk besluiten om de relatie te beëindigen zonder al te veel gedoe. Het is dus ook een ideale optie als je nog niet zeker weet of je klaar bent om jezelf vast te leggen.

Bezoek Suikerarrangement

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden