Dating als Senior: Online Dating

Dating als Senior: Online Dating

7 november 2019

senioren datingJe verwacht het misschien niet, maar dating onder senioren en 50+’ers gebeurt nog steeds regelmatig. Veel ouderen die al een tijdje alleen zijn willen graag weer eens daten. Soms voelen ze zich echter niet op hun gemak met het online daten omdat zij gewend zijn/waren om mensen in het echt te ontmoeten voordat ze op een date gaan. 

Tegenwoordig wordt er steeds meer aan online dating gedaan. Het is makkelijker en je kan vanuit je eigen comfortabele huis een match vinden zonder daar al te veel moeite voor te doen. Ook heb je online filters waarmee je gelijk een geschikt persoon kan vinden met zowel dezelfde leeftijd, locatie en interesses. Ongeveer één op de vijf relaties komen vanuit een online datingsite. Dus waarom zou je er niet aan beginnen?

Waarom wel?

Op een datingsite bestaat er de mogelijkheid om te zoeken per categorie. Zo heb je dus ook de categorie: senioren. Iedereen kan hier voor verschillende redenen lid van zijn. Sommige zoeken een levenspartner, anderen willen gewoon een leuke date zo nu en dan. Iedereen heeft daar een andere reden voor. 

Het maakt niks uit welke reden je hebt om te online daten, er is altijd wel iemand voor je te vinden. Er zijn inmiddels miljoenen senioren actief op online datingsites, op zoek naar een date. Het is steeds meer voorkomend en dus absoluut geen reden om terughoudend te zijn om te beginnen. Je kan je namelijk vrijblijvend in- en uitschrijven. Neem eens een kijkje op 50liefde

Wat niet te doen

Als het al een lange tijd is geweest sinds je hebt gedatet, dan kan het soms lastig zijn om te beginnen. Een frisse start als het ware. Probeer daarom ook niet om je hele levensverhaal gelijk op de eerste date te vertellen, maar voel de situatie aan. Vertel wat algemene informatie, maar houd de emotionele bagage achterwege. Als het moment daar is, kan je langzaamaan je verhaal doen. 

Wat wel te doen

Om een succesvolle date te vinden kan je meerdere dingen doen. Samen werken zij het beste!

Kies een leuke foto en schrijf een interessante beschrijving van jezelf. Noem ook je interesses, zo kan je match je makkelijker herkennen. 

Er zullen altijd mismatches zijn. Blijf hier niet te lang in hangen, er zijn genoeg mensen die wél interessant zijn en een date willen. 

Als je op zoek bent naar iets specifieks als alleen een seks-date, vermeld dit dan in je profiel. Zo loop je niet de kans op teleurstelling bij jezelf en bij de ander.

Wees jezelf en wees spontaan

Omdat er zoveel senioren op datingsites te vinden zijn is het niet nodig om geld uit te geven aan een betaald abonnement, tenzij je dat zelf wil. Je kan dus al snel geld besparen door je op een gratis datingsite in te schrijven. 

Bezoek 50liefde

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden