Waarom Gaat een Vrouw Vreemd?

Waarom Gaat een Vrouw Vreemd?

28 oktober 2019

vreemdgaanVreemdgaan komt altijd voor, of je nou kijkt naar het heden of naar de middeleeuwen. Het is een groot onderwerp vanuit een relatie omdat je je soms wel afvraagt “wat als hij/zij vreemdgaat?”. Veel mensen gaan bij een geval van vreemdgaan er gelijk van uit dat het de man was. Toch gaan vrouwen ook vreemd, maar hoe vaak doen zij dat en waarom?

Waarom zij vreemdgaat

Vrouwen gaan meer op hun gevoel af in een relatie, zo kan een zoen veel lading bij zich dragen. Ook is het voor een vrouw over het algemeen lastiger om seks te hebben zonder gevoel erbij waardoor seks meestal gedaan wordt wanneer er gevoelens in het spel zijn. Mannen gaan over het algemeen minder op hun gevoel af, maar meer op hun behoeftes. Wanneer een vrouw dan ook vreemdgaan is de meest voorkomende reden het feit dat ze geen emotionele connectie voelde met haar huidige partner. Connectie met een ander persoon biedt dan een fijn gevoel, waardoor de stap tot emotioneel of seksueel vreemdgaan snel is gemaakt. 

Toch zijn er ook vrouwen die juist heel goed hun emotionele connectie met hun partner onderhouden, maar het seksuele aspect missen waardoor zij daar buiten de deur naar op zoek gaan. Bij mannen komt dit over het algemeen toch vaker voor. 

Ook zijn er vrouwen die vreemdgaan om geld mee te verdienen. Sugarbabies of golddiggers doen dit regelmatig. Zij zoeken één of meerdere personen waarmee zij naar bed gaan in ruil voor geld, terwijl zij soms nog een vaste relatie thuis hebben die van niks weet. Soms spelen de looks van een ander ook een rol. 

Let wel op dat dit ook allemaal voor mannen geldt. In dit artikel wordt er echter gefocust op het vrouwelijke aspect van vreemdgaan.

Vreemdgaan tijdens een slechte relatie

Veel cijfers wijzen erop dat wanneer vrouwen in hun huidige relatie niet gelukkig zijn, zij vaak (onbewust of niet) op zoek gaan naar hetgeen dat ze missen bij een ander. Zo krijgen ze van een andere man wel de aandacht die ze willen, of de liefde die ze niet krijgen. Dit zijn ook de meeste relaties waarin een vrouw vreemdgaat, een gezonde relatie biedt geen reden om vreemd te gaan dus gebeurt dat meestal ook niet.

Er zal altijd vreemdgegaan worden, sommige mensen werken ook gewoon niet goed in een monogame relatie. Vreemdgaan kan namelijk ongepland gebeuren door een plotselinge connectie met iemand in een bar of op het werk, maar mensen kunnen er ook bewust naar op zoek gaan door middel van datingsites die zich richten op vreemdgaande mensen. 

Manieren om de kans op vreemdgaan te verkleinen zijn om onder andere goed te communiceren met je partner, zorgen voor een bevredigend seksleven en mentale intimiteit. 

Hoe iemand tegen een vreemdgaande partner aan kijkt verschilt per persoon. Als je partner niet van plan was vreemd te gaan, maar zich heeft laten meeslepen valt er soms nog een oplossing te vinden. Zo niet, dan is het beter om ieder je eigen weg te gaan.

Bezoek Victoria Milan

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden