Datingtips voor Mannen: Vier Tips voor Een Eerste Date

Datingtips voor Mannen: Vier Tips voor Een Eerste Date

5 mei 2020

Het is eindelijk zover, je hebt een date gepland staan en de dag komt steeds dichterbij. Maar wat moet je nu doen?! Zelfs wanneer je al ervaring hebt met daten blijft de eerste date nog altijd spannend. Je moet het namelijk goed plannen en inrichten, zodat je je toekomstige partner beter kan leren kennen. Hoewel het vanzelfsprekend is om spontaan te zijn, is het in de praktijk vaak veel lastiger. Eerste dates zorgen al gauw voor zenuwen en kriebels. Hier zijn een aantal tips om je te helpen!

dating tips mannen

Blijf Jezelf

Het is hartstikke normaal om jezelf vanuit de beste hoek te willen laten zien. Het is echter overbodig om een gehele andere persoonlijkheid aan te nemen. Je best doen is geweldig, maar wanneer je onnatuurlijk of verkrampt overkomt, kan dit negatieve gevolgen hebben voor je date. Wees daarom gewoon jezelf! Schaam je niet als je een beetje stuntelend overkomt, het laat juist zien dat je om je date geeft en je best wil doen. En daar is niks mis mee!

Geef Je Date de Ruimte om te Praten

Het vinden van een gespreksonderwerp is misschien wel een van de meest lastige dingen aan een date. Veel mensen praten daarom graag over zichzelf, dat is lekker makkelijk. En hoewel daar niks mis mee is, moet je er wel op letten dat je niet aan een stuk door blijft ratelen. Stel vragen en laat je gesprekspartner ook wat vertellen. 

Luister Aandachtig

Behalve dat je elkaar moet laten praten, is luisteren ook van belang. Probeer dus goed op te letten wanneer je date aan het woord is. Niet alleen kom je geïnteresseerd over, maar wie weet onthoud je belangrijke informatie die je later van pas kan komen op, bijvoorbeeld, een tweede of derde date. Wanneer je goed luistert zal je trouwens ook sneller ingangen vinden om het gesprek voort te zetten, zo blijf je lekker lang aan de praat!

Dring niet Aan

Het doel van een eerste date is vaak om voort te bouwen richting een romantische relatie. Wanneer het op de eerste date heel goed klikt, is dat mooi meegenomen en voorspeld het een goede toekomst. Toch is het, ondanks de klik, belangrijk om niet aan te dringen op seks. Wanneer de sfeer er goed in zit, kan je voorstellen of je date “thuis nog een drankje wil doen,” maar blijf niet vragen als je date aangeeft dat liever nog niet te willen doen. Sommige mensen willen iemand wat langer kennen voordat ze er een bed mee delen, en dat is helemaal prima! Wanneer jullie bij elkaar horen te zijn, komt de seks vanzelf. En het wachten daarop bouwt op die momenten juist een gezonde en lekkere spanning!


Bezoek Parship

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden